A hajhosszabbítás

A hajhosszabbítás által a nők néhány óra alatt szert tehetnek a hosszú hajra, nem szükséges, hogy évekig növesszék azt.
Hajhosszabbítás-hajdúsítás megfizethető áron!!!
PRECÍZ, MINŐSÉGI MUNKA TÖBB TECHNIKÁVAL!!!
 
A hajdúsítás, hajhosszabbítás előtt mindenképpen szükséges felkeresni a szakembert. Szükséges konzultálni, hogy milyen hajhosszabbító eljárással kivitelezhető a hajhosszabbítás, melyik a megfelelő póthaj, ugyanis ez a vendég hajának hosszától, minőségétől és típusától is függ! A hajhosszabbítás után az hosszú haj körülbelül az első lenövésig, kb. 3 hónapig tart.

A hajhosszabbítás árai nálunk:

  • Hajleszedés: 8.000 Ft
  • Hajhosszabbítás, hajfelrakás: 20.000 Ft (kb.120g haj esetében)
  • Tincs újrakeratinozása: 6.000 Ft (kb.120g haj esetében)

A hajhosszabbítás története

A hajhosszabbítás először a négerek körében volt népszerű, a hollywoodi fodrászok az 1950-es években elkezdték továbbfejleszteni és átvenni a több évszázados technikát. Az illesztési módszerek folyamatosan finomodtak a módszerek fejlődésével. További népek hajai is elérhetővé váltak a divat széleskörű elterjedésével. Ezek után európai, ázsiai és indiai hajak is rendelkezésre álltak, nem csak az afroamerikai. A hajhosszabbítás módszereit az általános emberek is megszerették és átvették a modellektől, színészektől.

A hajhosszabbítás technikái

Sokféle technikával rendelkezik a hajhosszabbítás, ez lehet csomózás, varrás, gyűrűzés, valamint hőillesztéses ragasztás is. Előnye, valamint hátránya természetesen mindegyik technikának van. Általában többször is felhasználható a póthaj, a a hajhosszabbítás műveletét ugyanis meg kell ismételni néhány havonta! Ez azért is rendkívül fontos, mert ha ennél tovább hordja valaki a póthajat, akkor az elfilcesedik. 3-4 hónap után kezd elcsúfolni a haj, ugyanis a hajhosszabbítás miatt a póthaj nem engedi leesni a kihullott hajat. A hordási idő akár meg is rövidülhet az ápolatlansás vagy a nem megfelelő minőségű kötőanyag miatt. Alkohollal felbontható a ragasztás, ha a hajhosszabbítás ragasztással történt. Természetesen mint sok más szalon, nálunk is elérhető a hajdúsítás a hajhosszabbítás mellett.
 
hajhosszabbítás 1 hajhosszabbítás 2 hajhosszabbítás 3

A hajhosszabbítás technikái nálunk

Hajhosszabbítás keratinos hőillesztéssel: a hajat egy állandó hőmérséklettel rendelkező pisztoly által rögzítjük. A tincses változat esetében keratinlapokkal rögzítjük a póthajat, mindezt természetesen tincsenként. A paneles változat esetében pedig speciális pontokra 5, 9 centiméteres hajpanelt szúrunk be. Tulajdonképpen a hajhosszabbítás technikái közül ez az egyik legmodernebb.
 
Hajhosszabbítás mikrogyűrűvel: a vendég saját hajához kis méretű fémgyűrűkkel rögzítjük a póthajat. Ebben az esetben is lehet mosni és szárítani a saját hajjal együtt a póthajat. A hajhosszabbítás ezen technikája viszont fémallergiásoknak nem ajánlott!
 
Hüvelyes hajhosszabbítás: ez is egy tincses hajhosszabbítás tulajdonképpen, egy 1 centiméter hosszúságú és 2 miliméter átmérőjű hüvely által illesztjük a póthajat a saját hajhoz, egy erre a célra kifejlesztett fogó segítségével. Az ilyen hajhosszabbítás egyik legnagyobb előnye, hogy akár 4 hónapig is fent maradhat a póthaj.

A hajhosszabbítás terén kialakult tévhitek

A haj jobban hullik a hajhosszabbítás után: ez nem fordulhat elő, ha megfelelő a póthaj minősége, valamint a szerkezete és megfelelő szakértelemmel és technikával végzi a szakember a vax, ragasztó és gyanta nélkül.
 
Árt a hajnak a hajhosszabbítás: ez a legtöbb esetben nem igaz! Amennyiben a vendég előre konzultál a szakemberrel a póthaj és a technika kiválasztásáról, valamint a megfelelő szakembert választja, akkor nem fordulhat elő.
 
 
A póthaj tincseit a vendég saját magának is kiveheti: Nem szabad! Bőrbarát oldószer segítségével lehet kivenni a keratinos hőillesztés esetén, valamint egy speciális fogó által a mikrogyűrűzés esetén, ezzel megvédve a vendég saját haját is, valamint a póthajat is. Kizárólag szakember végezze el!
 
Nem feltétlenül szükséges szakember a hajhosszabbítás elvégzéséhez: a hajhosszabbítás elvégzésével manapság már mindenki megpróbálkozik. Hiába tűnik egyszerű folyamatnak a hajhosszabbítás kívülről, a saját próbálkozás azonban nem ajánlott, mert a hajban olyan problémákat okozhat a póthaj helytelen felrakása, amelyeket már nem lehet helyrehozni. Ilyen esetekben a sajátos hajhosszabbítás hajhullást is okozhat, de ennél rosszabb esetek alkalmával a kopaszodás is előfordulhat. Rendkívül fontos felmérni, hogy a póthaj súlyát a fejbőr el fogja-e bírni, ezt azon kizárólag csak a szakember tudja felmérni és eldönteni. Mivel a legtöbb embert a hajhosszabbítás a külső csinosítgatása miatt érdekli, így fontos mérlegelni, hogy megéri-e az egészségi károk mellett esztétikai károkat is okozni. Ezért fontos tehát a módszer és a szakember! A ragasztócsíkos és a csatos hajhosszabbítás azonban ezek alól kivételt képez.
 
A haj illesztését károsíthatja a szolárium vagy a szauna: ez is egy nagy tévhit, a póthaj tartósságát nem csökkenti és nem is károsítja sem a szolárium, se a szauna.
 

A hajhosszabbítás terén sokat ismételt kérdések, témák

hajhosszabbítás 4

Milyen mennyiségű póthaj vásárlása szükséges?
 
A póthaj mennyisége az egyén saját hajától függ leginkább, minél dúsabb az egyén saját haja, annál több póthajra lesz szükség. Amennyiben valakinek vékonyszálú és kevés haja van, úgy 10-12 dkg póthaj elegendő lesz, azonban a vastag szálú és dús hajú egyéneknek 17-18 dkg póthajra is szüksége lehet a hajhosszabbítás során.
 
A hajhosszabbítás milyen póthajat igényel?
 
Leginkább az olyan póthaj ajánlott, amelynek szerkezete és minősége lényegében ugyanolyan, mint az egyén saját haja. Nem feltétlenül a póthaj származására kell odafigyelni, hanem inkább arra, hogy a póthaj copfban legyen, hiszen ezzel sok problémát el lehet kerülni. Arra viszont mindenképpen fontos odafigyelni a hajhosszabbítás előtt, hogy NE vásároljon az egyén előre csomagolt póthajat, mert akkor nagyjából 1 hónapig is alig fog kitartani a hajhosszabbítás.
 
Göndöríthető-e, vasalható-e és festhető-e a póthaj?
 
Természetesen igen, de arra mindenképpen oda kell figyelni, hogy a hajtőnél az illesztett részeknél pakolás és balzsam ne érje a hajat, ugyanis akár meg is csúszhatnak a tincsek. A hajsütővassal is csak óvatosan szabad a hajvasalás esetében bánni, a hajtőnél az illesztésekre mindenképpen figyelni kell!
 
A hajhosszabbítás típusai közül melyik a legkíméletesebb?
 
Leginkább a keratinos hőillesztés a legkíméletesebb hajhosszabbítás. A keratin az ember körmének és hajának fő alkotóeleme, ezért lényegében észrevehetetlen is a hajhosszabbítás ezen módszere, nem csupán kíméletes.
 
A póthajak ápolása mennyire fontos?
 
A válasz egyértelműen az, hogy nagyon fontos! Mivel a póthaj nem az egyén fejéből nőtt ki, így önzsírosodásra képtelen, így hajápoló szerekkel kell kezelni, hogy megfelelő nedvességtartalommal rendelkezzen, fényes és selymes legyen, így hosszú ideig és tartósan élvezheti a hajhosszabbítás előnyeit. Manapság már megtalálhatók az üzletekben olyan termékek, amelyek kifejezetten a hajhosszabbítás során használt póthajakra kellenek.
 
Hajmosás a hajhosszabbítás után?
 
Természetesen nem nehéz, a haj összebomlását kell ilyenkor elkerülni, mégpedig azzal, hogy az egyén a fejét hátrahajtja hajmosáskor, akárcsak a fodrászatban, a kócolódás elkerüléséhez pedig kifésülő mozdulatokkal kell megmosni a hajat.
 
Vizes haj fésülése lehetséges-e?
 
Egyértelműen nem! A hajat nem szabad vizesen fésülni egy hajhosszabbítás után, ugyanis nedves állapotban a leginkább sérülékenyek a hajszálak.
 
A póthaj saját kezű festése?
 
Attól eltekintve, hogy a póthaj is eredeti, emberi haj, nem érdemes, minden kémiai kezelést, legyen az dauer, melír, szőkítés vagy festés, egyértelműen szakemberre kell bízni!
 
Kinek nem ajánlott a hajhosszabbítás?
 
Az olyan emberek részére, akiknek korpás és érzékeny a fejbőre, valamint akik erőteljes hajhullással is küzdenek.
 
Kinek ajánlott a hajhosszabbítás?
 
A vékony szálú hajak esetében rendkívül jó a hajhosszabbítás a haj tömegnövelésére, valamint a ritkább elhelyezkedésű hajak esetében a mennyiség kiegyenlítésére is. A hajhosszabbítás során a póthaj és a saját haj keveredik, észrevétlen és természetes külsőt nyújt a hajnak, így a saját hajtól nem lehet a póthajat megkülönböztetni a hajhosszabbítás után.
 

A keratinos hajhosszabbítás részletei

Napjainkban már semmi nem lehetetlen szinte. Tulajdonképpen az is megoldható már, hogy egy sportosabb, rövid szőke hajból hosszú hajú dögös szőkét varázsoljunk. Ehhez természetesen semmiféle parókára nincsen szükség, hiszen a keratinos hajhosszabbítás, vagy más nevén hőillesztéses hajhosszabbítás segítségével mindez megvalósítható. A keratin miatt ez az eljárás nem csupán haj- és fejbőrbarát, hanem maga az eljárás is egyszerű és még csak nem is vesz igénybe sok időt, rendkívül könnyen jóval hosszabb hajat kaphatunk az aktuálisnál. A keratinos hajhosszabbítás egyik rendkívül nagy előnye, hogy a kívánt hatást teljesen természetes módon, szépen lehet elérni, így a beavatkozást tanúsító, kivillanó, nem túl esztétikus csomókat nyugodtan elfelejthetjük.
hajhosszabbítás 5
Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi is az a keratin és hogyan működik. Nos, a keratin egy fehérjeféle, tulajdonképpen a hajszálak egyik alap összetevője, éppen ezért bátran kijelenthetjük, hogy rendkívül kíméletes a keratinos hajhosszabbítás. A keratinos hajhosszabbítás vagy hajdúsítás folyamata során a szakember a minimum 10 centiméteres hosszúsággal rendelkező hajat tincsekre bontja szét az előre meghatározott területen. Ezután az eredeti tincshez illeszti a póthajat, melynek minősége teljes mértékben tökéletes, ezután pedig a szálakra olvasztja rá az illesztésnél a keratint, tulajdonképpen összeragasztja a kettőt. A keratinos hajhosszabbítás folyamata nagyjából 3 órába telik, de pluszban kell még számolni a színezési vagy formázási időt, amennyiben arra szükség van. A felhelyezett póthaj, ahogyan már szó volt róla, 2-3 hónapig maradhat fent, ezután pedig le kell oldani a ragasztóanyagot a megfelelő oldószerrel. Az oldószeres eltávolítás azért is optimális, mert az újraillesztésre is lehetőség nyílik, ilyenkor a vendéghajról az oldószerrel el kell távolítani a régi keratint, majd a keratinos hajhosszabbítás folyamatát meg kell ismételni. A póthaj leszedése és újraillesztése természetesen már időigényesebb folyamat, hogyha mind a kettőt egyszerre szeretnénk kérni.
 
A keratinos hajhosszabbítás otthoni kipróbálása egyáltalán nem ajánlott! A legtöbb ember próbál a hajára vigyázni, nem kárt tenni benne, ezért ajánlott, hogy a hajhosszabbítás folyamatának otthon senki ne essen neki, ne próbálkozzon vele a barátnője segítségével, hiszen jóval több kárt lehet okozni a szakszerűtlen próbálkozással, mint azt bárki elsőre gondolná. Ez a felszólítás természetesen a póthaj eltávolítására is vonatkozik, főleg akkor, ha valaki az eredeti haját épen szeretné hagyni az eltávolítás után!